SLY Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 asta cu dovleceii imi aduce aminte de altceva,ce n am mancat de mult in copilarie bunica ne facea la tara un soi de dovleac la cuptor,era extraordinar.cred ca tipul ala de bostan din care se scobesc aia de halloween avea un gust specific,dulceag si aromat,il mancam fierbinte Quote
KIP Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Taiat pe din doua, scoase semintele, crestat in cuburi miezul si bagat la cuptor ? Asa ne facea noua bunica mea. Copilaria la tara cu bunicii a fost cea mai frumoasa. Quote
SLY Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 da.bunica mea il felia in genul in care se taie lubenita si baga feliile in cuptor pe vremea aia nu prea stiam ce s alea e uri si alte porcarii pe care le mancam acum Quote
KIP Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Zero e uri. Codru de paine in mana, glont in gradina de unde asezonam cu o rosie si un castravete. Halite acolo, in talpile goale, cu curu pe pamant. Veata. Quote
dy2 Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 haha, inca am gradina cu de toate, pacat ca nu-s in tara sa ma infrupt din bucate... Quote
KIP Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Si eu am gradina cu de toate. Dar nimic nu mai e ca acum 25 de ani. Quote
Simi ON Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Tu nu mai esti ca acum 25 de ani. Daca ai merge mai des la tara, la sat, ai vedea cum lucrurile au incremenit in timp. Frumos era prin anii 60, cand cretinii inca nu apucasera sa distruga natura Quote
KIP Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Pai da, ptr mine nu mai e ca acum 25 ani, ca am dat tara 100% pe oras. Ori atunci nu ma regaseam deloc printre betoane. De abia asteptam vacanta. La tara timpul a stat in loc, intr adevar. Quote
dy2 Posted November 23, 2013 Report Posted November 23, 2013 (edited) Buna dimineata. M-am trezit cu gandul la Dy2 si pastele. PS: plus gandul la pastele lui Dydy, in caz ca vreti sa extrapolati Bre da ma leshi? Ia aici si taci acolo O ceapa medie se curata si se taie pestisori. Se arunca ceapa la prajit cu putin ulei. Se pun pastele la fiert in apa calda, cu putina sare in ea. Se mesteca sa nu se arda ceapa. Cand incepe sa se caleasca ceapa, se arunca pancetta peste ea. Se lasa la prajit pancetta pana devine deschisa la culoare. Se pun rosiile sau o conserva de rosii, peste pancetta si ceapa si se lasa la fiert la foc mic pana seaca sosul si incepe sa se ingroase. Pastele fierte se stricoara prin sita (atentie la timpul fierberii). Se pune bottarga peste paste si se amesteca. Se arunca putin sos peste paste si cam atat. Edited November 23, 2013 by dy2 Quote
Calin Posted November 23, 2013 Report Posted November 23, 2013 Subtire rau in seara asta, coaste afumate cu varza in bulion. Merg, dar nu prea trage bautura. Quote
Laur Posted November 24, 2013 Report Posted November 24, 2013 Mai bine aruncai pe gratar coastele alea. Am bagat ieri impreuna cu frigarui, mici si ciuperci. Uitasem ce bine e sa stai la curte. Quote
Calin Posted November 24, 2013 Report Posted November 24, 2013 Azi bag si eu niste frigarui, chiar demult nu am mai facut. Nu prea mergeau pe gratar, erau destul de afumate, iesea o saratura de trebuia sa merg cu sticla de apa dupa mine. Quote
Cefi Posted November 24, 2013 Report Posted November 24, 2013 Eu am fost in pana de idei azi. Am bagat o rulada de porcule asezonata cu tot felul de verdeturi, langa varza calita Quote
dy2 Posted November 24, 2013 Report Posted November 24, 2013 Scufi, e ulei si zeama ce a mai iesit din peste, habar n-am ce gust are, mi-a trimis nevasta pozele sa ma oftice Azi ma bag iar la paste cu ceva rosii, poate fac si poze. cefi eu prefer rulada putin afumata si cruda, mi-e mila de ea sa o prajesc, desi e ok la gust si asa. Quote
dy2 Posted November 24, 2013 Report Posted November 24, 2013 De lene, am aruncat cartofii si panceta cu ceva masline in cuptor si a iesit asa ceva: Quote
Calin Posted November 25, 2013 Report Posted November 25, 2013 M-am tinut de cuvant, facui frigarele si niste ciuperci umplute la gratar. Quote
ZyZ Posted November 25, 2013 Report Posted November 25, 2013 Bai cata condimentul. Parca as fi eu 1 Quote
dy2 Posted November 25, 2013 Report Posted November 25, 2013 Parca as fi eu hranind toti colegii de servici, lol. Doar ca eu bag ciuprcile in staniol. Caline, asa-i ca te-ai inecat la a 3-a frigaruie? Quote
Cefi Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 Îmi fac gomboti cu prune. Trișez, i am găsit congelați, ungurești. Nu mă așteptam să fie buni. Quote
Cefi Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 Ce poate fi mai rea decât mâncarea congelată ungurească? ) Quote
Recommended Posts