Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pentru friptura de Turda avem nevoie de cotlete de porc cu tot cu chenarul de sorici. se gasesc la Auchan de ex. Eu le-am spalat, si le-am lasat toata noaptea in lapte, la rece.
     A doua zi le-am scurs de lapte, le-am uscat cu un prosop de carpa, si le-am frecat cu sare, boia si piper, si le-am mai lasat 2 ore, sa se indulceasca, tot la rece.

Posted

E o reteta anume, cu bucati de carne cu soric tinute-n lapte si prajite-n untura, etc. Doar ca eu am folosit si alte bucati de carne, caci nu-mi plac cele grase.

Posted

Bai ma lasi, pai inseamna ca am locuit 13 ani in Cluj degeaba, n-am mancat niciodata friptura de Turda, e prima oara cand aud. O fi reteta descoperita dupa 2009. Lol.

Posted

Pai nu, dar diferenta e ca, atunci când e vorba de varza a la Cluj, Cluj de referă la județul Cluj, pe când Turda, din friptură de Turda, e clar doar un municipiu de pe raza județului Cluj.

Posted

Bai ma lasi, pai inseamna ca am locuit 13 ani in Cluj degeaba, n-am mancat niciodata friptura de Turda, e prima oara cand aud. O fi reteta descoperita dupa 2009. Lol.

Niciodata nu-i prea tarziu  :lol:

E veche reteta, cica-i foarte cunoscuta  :lol:

Antigel, cu ce-ai imbuibat croampele? 

Posted

carnat de casa, un fel de costita afumata (fara atata clisa), ceapa.   mai am pus deoparte cascavalul ras, si un ou frecat cu multa smantana.   alea le arunc peste cand s-au maronit cartofii, loool.

Posted (edited)

hmm, cred ca o sa ma bag si eu la asa ceva in wk

daca e cu cartofi merge orice

Edited by Laur
Posted

presimt c-o sa ma futa un somn acuma.  ma bag la o cafa d'aia lunga la filtru, de ma tine pana deseara.

Posted

Ma eu azi mananc foarte light, niste conopida fiarta, data prin pesmet rumenit, si cu smantana peste. Si binenteles beau ceai de coaja de salcie plm.

Saptamana asta fara carne, sa vad cum stau cu incheieturile la degete si maini.