Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

PM lui @Simi fără lea. Cică e tata lor.

PS. Scuze, dar nu eram noi dacă nu-ți zicea careva.

Edited by RareÈ™
  • Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

După ce am schimbat si sondele Lambda de dinainte de catalizator, iar mi s-au aprins martorii in bord. După schimb, nu mai lua erori pe motor, ceva fuel trim bank 1 si bank 2 adică pompa de benzina sau disa. Dar de ce mi se mai aprind alea in bord? Mai am puțin si o dau de gard, ma lasă nervii...am tot citit ca ar fi de clapeta de acceleratie. Aia se schimba sau se curată?

Posted (edited)

vanos-ul  daca e il auzi cred, tacane si rontaie  cand e bulit .. 

fuel trim bank 1 /2 e altceva, nu are treaba cu pompa. 

ala apare cand se atinge limita de compensare a amestecului aer/combustibil..adica atinge o valoare maximala de debit de benzina in  conditile in care senzorii spun ca intra X aer in motor la temperatura Z si sondele lamabda  zic ca iese y.. deci e legat de amestec..  

cand ai erori de sonde lambda/ debitmetru, missfire, aer fals  apar si alea. 

daca zici ca ai schimbat sondele lambda, o fi ceasul si la debitmetru acu..  sau aer fals sau bobine-missfire.. sau...sau.. mai sterge din ele si vezi ce mai apare... :(

Edited by DOMI
Posted (edited)

eml si asc se aprind de la electronica,cabluri proaste, senzorii abs, clapeta aia de acceleratie  smechera  "drive by wire" care e o galagie de bani... 

batraneste  bre masina, se duce partea electrica.. contacte, izolatii pe la cabluri.. 

cei ai tu, parca e39 cu motor m54 nu ?  sunt posturi de cate 10 -15 pagini cu EML si ASC aprinse pe forumuri pe afara.. la unii a fost  corpul clapetei, la altii senzorii ABS, altii au scapat doar cu mufele curatate.. cum ai noroc.. 

Edited by DOMI