Jump to content

Ce mai caut eu in tara mea?

Recommended Posts

• 4 months later...
  • 2 years later...
Posted

Intrebarea ramane actuala si dupa 4 ani. N-ar fi de mirare sa ramana la fel de actuala si peste inca 20 de ani...

• 1 month later...
Posted

Sint obosit.
Am fost "generația de sacrificiu" şi am crezut că după un drum lung şi greu o să ajungem într-o poiana cu soare şi flori. Dar nu a fost așa. Drumul nu ducea nicăieri şi într-o zi sătui de foame şi mizerie ne-am revoltat, ne-am ucis conducătorii şi am crezut că după un alt drum lung şi greu o să ajungem la malul unei ape dulci. Apa însă e salcie, terenul mlăștinos şi cei mai nevolnici și netrebnici dintre noi se răsfață în calești scumpe, copiii lor ni se urcă în cap și dansează țonțoroiul iar părinții noștri mor încet de piocianic. Frații fug scîrbiti şi-şi caută fericirea în alte zări.

Speranta a leșinat bătută de jandarmi, Infinitul lucrează la un mall iar eu îmi număr firfireii și mă gândesc dacă-mi ajung de o funie mai sănătoasă. În faţă nu văd nimic decât bezna și întuneric, în jurul nostru doar mizerie și dezmăț și nu mai pot și nu mai am răbdare. Am inima uscată şi-n gură gust de cenușă. Vă blestem conducători ai României şi-n pușcărie dacă v-aş bagă pe toți, cu nimenea nu aş greși. Vă blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, înfumurările și prostia voastră agresivă. Vă blestem să muriți stînd la coadă, să trăiți din salariu și sa va petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuită, într-un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beți în sufragerie și cu părinții în întreținere pe veci.

Sînt obosit și drumul nu se mai zărește.

Andrei Gheorghe