Jump to content

Petrolhead: Topicul pasionatului de automobil/motociclism/barci cu motor/autocamioane

Recommended Posts

Posted

300 de cai la... roata :)

Nici nu am îndrăznesc sa ma gândesc. Pai la aia înseamnă ca, după 4 mii de ture, tre sa te legi cu lanțuri ca sa mai ramai pe ea

Posted

cre' ca e destul de frusrtant pt raresh, ca doar lui ii ascunde sly postarile. :(

pai restul aveau o urma de ontopic,o aluzie tangentiala referitoare la ceva legat de masini,oricat de vag

raresh a fost chel din punctul asta de vedere,n am avut ce face

• Upvote 2
Posted

oricum e balistica trotineta, chiar in varianta aia "detunata". si mai e o chestie, tot zisa de mine ca prostul.

ala nu e motor natural aspirat, deci mai pui si cuplul la socoteala.

Posted

Un angrenaj, un lant, pierderi, apoi o roata, frecare, pierderi.

Corect.

Similea crede ca pierderile sunt direct proporționale cu distanta dintre arbore si roată.

De ce altceva sa întrebe cat e de la crank la roată?!

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

si daca ai un lant de un km?

Asta ii ca și coeficientul de frecare.

Lumea crede ca dacă suprafața de contact e mai mare, automat și coeficientul de frecare e mai mare, ceea ce nu e adevărat.

Posted

Ideea de baza e ca pierderile de putere pe transmisie nu sunt condiționate, în primul rand, de distanta de la arbore la roată.

Și aici vorbim de auto / moto, nu de vapoare cu cardan de zeci de metri lungime.

Posted

stiu ca e ceva de genul "cam cat consuma masina in plus daca mergi cu luminile de pozitie aprinse", pentru ca n-o sa fie vreodata distanta aia mare.

doar ca idee am intrebat.