Jump to content

Petrolhead: Topicul pasionatului de automobil/motociclism/barci cu motor/autocamioane

Recommended Posts

Posted (edited)

La 80/h se ridica eleronul singur, dar poti ridica si manual pentru racire motor sau design.

Despre sunet nu comentez, in hala se propaga ciudat.

Si da, e un 964 din 1991, misto jucarie.

Edited by dy2
Posted

Pai prostul a scapat un GT2 intr-un parapet recent :D

Epic fail. Bine, nici masina aia nu-i pentru oricine, eu n-as avea avant in mine sa-i explorez limitele. As face pe mine fara sa ma apropii.

Posted (edited)

Cred ca depinde foarte mult de mediu. Una e sa scoti untul dintr-o masina pe un circuit cu 10m de prundis si alta e pe drumuri publice. Dar da, genul asta de masini par a fi foarte periculoase la limita. Spun "par" pentru ca nu am condus niciodata un Porsche, daramite un GT2. Cred ca termenul e "snappy", nu ma duce capul sa-l traduc in romana.

Edited by ZyZ
  • Upvote 1
Posted

da.

si eu, boul incepator in forumeala, am cobit pe topic. dupa ce s-a intamplat, mi-a dat unul quote si m-am simtit cam aiurea.

nu mi-a zis omul nimic aiurea, da' nu mi-a picat mie bine.

Posted

Eu sunt innebunit dupa Porsche GT3 RS. Sa scoti din 4.0 l6 aspirat 500 HP e arta taticule. Asta rupe Nurburgringu in doua.

"At 500 hp (373 kW), the 4.0 litre flat-six engine in the 997 GT3 RS 4.0 is the most powerful six-cylinder naturally aspirated engine in any production car with a 125 hp (93 kW) per liter output."

Porsche-911-GT3-RS-4litre-11.jpg

• Upvote 2
Posted

As fi vrut cutie manuala pe masina aia. Stiu ca e mai bun pdk-ul si ca nu-s dobitoci aia care au decis, da totusi avea alt sarm pentru mine.

Nu ca mi-as permite, poate nu-i era clar cuiva :)

Posted (edited)

Asa e, dar cred ca tatic inca e Ariel Atom 500, cu 500 de cai din 3l, tot aspirat.

Cu mentiunea ca ala e V8 si asta e flat-6. E totusi diferenta. :)

Edited by jeleu
Posted

Pai vorbim de putere/litru, putea sa fie si V10. E la fel de puternic la 3/4 din cilindree. E o discutie si asta, dar in general cu cat cilindreea (volumul dislocat) intr-un cilindru e mai mic, cu atat eficienta e mai mare. Deci un V12 de 3l va fi mai eficient decat un V6 de 3l.

Posted

ifx, daca te referi la gt3 rs e manuala.

sau gt3-ul nu il mai poti avea decat cu pdk mai nou. am eu ceva in cap, probabil ca nu e vorba de RS.

da' a iesit RS-ul nou?