Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Am avut parte de vreme exceptionala sambata asta, 22 de grade la Constanta, asa ca m-am decis sa ies sa conduc fara nicio destinatie doar asa, sa ma relaxez. Am vazut locuri frumoase, drumuri exceptionale. m-am ratacit dar m-am destins. Un "city break" excelent.

Traseul parcus de mine a fost in final:
Constanta-Mamaia-Corbu(putin pana pe plaja)-Sacele- Cetatea Histria- Sinoe(spre Grindul Lupilor) - Mihai Viteazu- E87(super sosea)- Cogealac- UN DRUM DE R*h*t- Gradina- Cheile Dobrogei - Mihail Kogalniceanu- Acasa

As vrea sa punctez cateva lucruri despre masina:

- la un ritm de mers mai lejer, intre 90 si 100, un consum mediu de 6,6-7( 8-9 inainte de resoftare)
- depasirile se fac mult mai usor dupa resoftare, de la 130 pana la 150-160 masina e foarte sprintena
- mi s-a stricat AUXiliarul de la masina cand am plecat dar si-a revenit exact cand am bagat masina in garaj.. Karma is a bitch
- in loc de aer conditionat cred ca este un asmatic in spatele bordului care sufla printr-un pai, am murit de cald
- la viteze de peste 150km/h suiera geamul din partea soferului si vibreaza oglinda de nu e adevarat
- dupa vreo 30 de minute de bubuia incepe sa iti para rau ca ai subwoofer

Galerie foto si comentarii:

La un km de cetatea Histria, merita sa mergi pana acolo.
10qgebl.jpg

Din Constanta pana la portile Cetatii Histria faci cam 35-40 de minute. Drumurile sunt bune dar nu excelente, portiunea intre Navodari si Corbu este un calvar. Satele sunt destul de intortocheate, sunt foarte multe curbe stranse prin ele. Plin de Carute.

Cand am vazut ca e inchis am decis sa merg spre satul Istria. Am trecut de el si, pentru ca sunt curios din fire, m-am avantat putin pe drumurile de tara din zona. M-am ratacit pe acolo dar intr-un final am ajuns pe un drum care m-a scos undeva in satul Sinoe. Acolo am avut o mica surpriza cand am vazut masina unei colegele de clasa, am sunat-o si da,chiar era ea. Ne-am vazut la primarie si i-am propus sa mergem la Grindul Lupilor. Dupa 5 secunde de mers prin hartoape am decis ca mai bine ne intoarcem, am lasat-o la domnul primar,bunicul ei, si am plecat mai departe. Am ajuns pe E87, un drum proaspat asfaltat, destul de larg si nu foarte circulat(cred). Daca ajungeti pe acolo veti fi uimiti de cate Eoliene sunt. Zeci,sute, oriunde te uiti eoliene.
i5c8zs.jpg

Am luat o pauza, si m-am uitat putin pe Google Maps ca sa vad pe unde naiba sunt. Am vazut ca sunt destul de aproape de Cheile Dobrogei asa ca m-am dus pus acolo. Am parasit minunatul E87 si am ajuns in Cogealac, destul de frumos si pe acolo. Am pus GPS-ul pana in satul Gradina, unde incep cheile. DOAMNE M-A DUS PE UN DRUM ATAT DE PROST, 11 KM DE CHIN. Cred ca era un drum folosit de constructorii de eoliene. V-am spus ca erau multe? Doamne erau cu sutele!!
jrw3r8.jpg

Prin Chei nu am mai facut poze, am mai fost de multe ori. M-am bucurat cat am putut de drumurile intortocheate. Am pus masina in Sport, 2 maini pe volan, geamul din spate putin deschis, AC oprit si am condus. Din pacate experienta asta a lasat de dorit, suspensia este prea moale pentru condus sportiv dar totusi prea tare pentru un condus comfortabil. Mi-a lasat un gust amar si visand la vechiul meu(si la propiu si la figurat) SLK AMG.

Pana in Constanta am mers putin mai tare, am vrut sa vad cum se descurca la depasiri. Aici nu a dezamagit, accelereaza cu usurinta fara a avea un consum exagerat. Este o masina de autostrada foarte buna dar nu e "the ultimate driving machine".

2qixyya.jpg

Am ajuns in oras cu masina PLINA DE PRAF si cu 12 litrii mai putin rezervor. Am alimentat si m-am dus sa imi spal masina. Sambata, soare afara, full peste tot,evident. Pana la urma am zis ca merg undeva in cartier si astept pana se elibereaza. Aici inca o coincidenta, m-am intalnit cu alti doi colegi. Cat timp ne-au fost spalate masinile am ajuns la o concluzie: X5-ul E53 este o masina excelenta dar care nu prea isi are rostul in linia BMW caci duce lipsa de "ADN-ul" specific marcii.

Edited by Tamer
  • Downvote 1
Posted

Geamul de la sofer fie nu se inchide de tot fie ai o problema la chedere

Da, cred ca nu se inchide geamul cum trebuie. A fost schimbat recent si mda, n-au facut o treaba buna. Cei care mi-au montat foliile mi-au spus ca lipseau niste suruburi pe partea soferului si au pus ei ce aveau.