Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

Dacă vreodată ești prin Sibiu, încearcă kontiki ăla. Am înțeles că mai există. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is naspa. Bine, eu am mancat cateva facute de copii pe focul ce a ramas in urma unor costite pe gratar. Ca dracu, dulcegarii combinate cu aroma de os ars si carbune.

Semanau la gust ca si terebentina amestecata cu prenadez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

n-am mancat niciodata bezele d-alea sau ce sunt, la foc, mi se pare ceva super dubios si intr-o proportie covarsitoare, faggotic. Adica cine plm infige bezele in bat si sta sa le friga la foc de tabara.

 

pai omul acum 1 milion de ani frigea bizoni si mamuti sau ce dracu animale badass vana pe vremea aia cu sulita din silex, si acum frige bezele in pula mea, super gay.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reteta mea pt mielul de Paste.

- un miel bine facut

- 2 kile de ceapa

- 3 morcovi

-o legatura usturoi verde

- o radacina patrunjel

- juma de telina

- piper macinat si boabe, sare grunjoasa, foi dafin, boabe mustar si putin cimbru.

 

Se taie bucatile de miel asa cum credeti de cuviinta. Dupa ce au stat in apa vreo doo ceasuri (sa se mai scurga sangele) le puneti in ceva blid mai mare. Se da cu ulei, dar nu f mult si se adauga toate legumele, atentie aici, taiate cuburi mai mari, se pune sarea si restul condimentelor, se stropeste totul cu putina apa si se ermetizeaza totul cu folie de al. Pana duminica dimineata nici macar sa nu va ganditi ce e acolo.

Incingeti duba cat mai tare si goliti continutul in tava. Din cand in cand stropiti cu vin rosu si tare, nu cu alb cum e vorba. Cand totul e aramiu opriti cuotorul si mai lasati sa zaca acolo vreo juma de ceas. Meanwhile, faceti o salata verde cu putin usturoi si marar verde. Langa merge un pireu de crompi sau cartofi copti cu putina bois.

Ma veti pomeni, pe bune.

Data viitoare va arat cum fac mielul la ceaun doar cu muuultt usturoi verde si sare. Atata tot. 

20190426_185205.jpg

20190426_184604.jpg

20190426_184552.jpg

20190426_183858.jpg

20190426_183455.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm

 

 

Hmmm

 

 

 

Am si eu, o sa fac intocmai. Plus poze

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu o sa iti placa, iti trimit eu alti 2 miei in schimb, sa ii faci cum iti plac tie. Dar crede ma, o sa iasa dumnezeiesc ce e acolo. Trebuiesc doar 2 ingrediente, rabdare si dedicatie. 

Am vazut replica asta in ceva episod cu olivăr si mi a placut. lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Degeaba, tot ciorbă de pește o să-i iasă.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot miel la tava. Cu legume si muult usturoi verde si marar proaspat. O sa fac si cartofi noi la tava cu putina piparca. Pacat ca nu mai este salata verde asa ca va trebui sa improvizez ceva pe langa. 

20190602_101818.jpg

20190602_101809.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cartofi noi din propria gradina.

20190602_105506.jpg

 

Si gata.

 

1559467804927-141365849.jpg

Edited by Calin
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take a look biciiz.

Berbecutz la ceaun cu muulte legume si busuioc fresh.

20190819_184040.jpg

20190819_191830.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moare Rares de invidie si.pofta, ca el, acolo, serveshte doar o shaorma la volan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo de mâncare, imediat bag ceafa la cuptor. Deocamdată e condimentata și stă frumos în mirodenii. 

21 minutes ago, Simi ON said:

Moare Rares de invidie si.pofta, ca el, acolo, serveshte doar o shaorma la volan

Deloc. 

Berbec, oaie, miel, etc nu mi-au plăcut niciodată. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desi is cele mai bune :)

 

dar da, cer oleaca de efort la gatit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.