Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

am mancat si eu storceag din asta, la sf gheorghe, e un fel de ciorba de peste dar mult mai concentrata, mai deasa gen, foarte bun oricum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciorba de burta, racitura de curca, pastrama cu muraturi.

 

Natural. Keto.

 

#jmekerie

IMG_20181031_133423.jpg

IMG_20181031_145036.jpg

IMG_20181031_145040.jpg

IMG-20181031-WA0010.jpg

IMG-20181031-WA0009.jpg

IMG-20181031-WA0007.jpg

IMG-20181031-WA0006.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puiu tanar.

 

 

Si dovleacu

 

 

IMG_20181031_152511.jpg

N-am precizat, pastrama ii si la gratar da si la oala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bai nene, da de la ketogenica asta nu se infunda venele, totusi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bre, aia e piftie?

 

ca sa stiu cum imi directionez cele doua minute de ura/ziua de azi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

N am mancat niciodata piftie. e genul de mancare la care am spus NU din prima clipa. Si NU a ramas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, Simi ON said:

Racitura ii zice pe-aicea. Cefi, e mai buna ca secsu

Cunosc. Piftie, racituri, cocioane, cotoroage. Da prefer sexul oricand.

În schimb, la zama de burta nu zic niciodată nu

Share this post


Link to post
Share on other sites

i se mai zice crima impotriva comunitatii, asta e denumirea.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Cefi said:

Cunosc. Piftie, racituri, cocioane, cotoroage. 

Aituri, pe la mine pe la țară... 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

credeam ca se zice trotters la tine. :p

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era si tort, dar m-am tinut de regim :)

 

mi-i pofta de ceva dulce ca lu Rares de Rusia, mor

Share this post


Link to post
Share on other sites

La noi se zic catarigi. Bai, sint cel mai mare amator de ciorba de burta dar sint si extrem de pretentios. Una facuta pe viteza si fara ce trebuie e total fail. Daca la un restaurant mi ar aduce o ciorba ca aia lui Simi, as goli o in cap ospatarului.

In primul rand culoarea si mirosul trebuie sa fie perfecte, trebuie sa fie mai galbena, verdeata multa in ea si burta trebuie taiata aproape ca si taiteii. Trebuie sa fie aproape o crema, nu apa chioara. 

Sint cateva locatii in vest unde se face ciorba de burta adevarata si acolo stai la coada. Dar cea mai adevarata am mancat o la budapesta, mirific.

Acuma, e clar ca nu mananci ciorba de peste si storceag din ala in ardeal iar gulas si ciorba de burta in galatz. Nu se pupa, pur si simplu. Trebuie mancare ce se face in zona respectiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum mulți ani era un restaurant în Sibiu unde făceau o ciorba de burtă de te lingeai pe degete. Nu cred ca a fost vreodată să fiu în sau să trec prin Sibiu fără să mă duc pe acolo. 

Cred că 83% din clienți mergeau special pt ciorba de burtă. 

Hm... 

Îmi aduc aminte când intram, nu se simțea miros de restaurant. Doar de ciorba de burtă. Stăteai la masă cu cine apucai, gen întrebai, te așezai, comandai, mâncai și plecai. Până plecai tu se așezau alții la masă cu tine. Era mic localul, nu țin minte exact, dar nu cred ca aveau mai mult de vreo 15 mese. 

Ciorba cred că era făcută într-una, era tot timpul în oale, pe foc. Știau ăia că nu o să apuce să stea prea mult. 

Pâine, smântână, ardei iuți și dă-i. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Credca e vorba de hanu surianu. Faceau ciorba buna si la Lutsch 2000 si la hanul rascruce din arad dar ambele restaurante sint praf din cauza autostrazii. Acum mananc ciorba doar la popas mara de langa mine si mai e un local in pecica unde iar fac mancare buna dar nu i mai stiu numele. 

Am incercat si eu sa fac acasa dar pur si simplu nu iasa ce trebe indiferent cat m am chinuit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu fac ciorba de burta de aia de care zici tu, Caline, mie imi iese :)

 

chiar si fara s-o ingroş cu faina, ca la restaurant. Am invatat de la soacra unui prieten cum se face

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.